Приключи училищният етап от състезанието

Време е да оценим първия етап от състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС" 2024г.


Преди да разгледаме числата, ние, като организационен екип на състезанието Young Car Mechanic, бихме искали да благодарим на целия преподавателски и непедагогически персонал, който пое отговорност за това състезание, за тяхното сътрудничество, отделено време и организация на първия етап на състезанието в училищата. Без тях организацията на този етап не би била възможна.

Благодарим ви.

Тази година 901 ученици от 72 различни средни професионални училища от цяла България се регистрираха за участие, което постави нов рекорд в активността на младите автомеханици. От тях 778 ученици, отново рекорден брой, се включиха активно в решаването на теста и изпълнението на задачите, благодарение на което успяха да проверят теоретичните си знания и практически умения.

Резултатите също са впечатляващи: 114 ученика от 36 различни училища от цяла България са дали над 75%. верни отговори на теоретичния тест. Поздравления на тези състезатели за постигнатия резултат.

 През 11 и 12 календарна седмици предстои да се проведат регионалните състезания, включени във втория етап на надпреварата. Домакини са професионалните гимназии в градовете Ботевград, Гоце Делчев, Хасково, Пловдив, Разград и Търговище. 

Вярваме, че участниците в отборите ще дадат всичко от себе си, за да се подготвят възможно най-добре за участие в регионалните кръгове и да станат сред първите двадесет и един, които ще продължат в Националния финал. Те със сигурност ще бъдат мотивирани от ценни материални награди и възможността да представят името си пред автосервизната общност по най-добрия начин.

Да им стискаме палци!