Конкурсът Young Car Mechanic печели силна подкрепа – марката Delphi се присъединява към групата партньори!

Положителни промени в конкурса Young Car Mechanic. Delphi, производител на резервни части, предлагащ висококачествени решения за горивни системи, управление на двигателя и автомобилна електроника, се присъединява към групата международни партньори.


Започна осмото издание на Young Car Mechanic!

Delphi, чрез своето обширно автомобилно ноу-хау, ще предостави още по-широк и подробен спектър от знания и опит, от които участниците ще могат да се възползват.

Това е важно, тъй като идеята на конкурса е да популяризира професията автомонтьор сред учениците от профилираните технически и общообразователни училища. Присъединяването на водеща световна марка към партньорите може да помогне за постигането на тази цел.

Състезанието, като едно от най-големите по рода си в Европа, в момента се състои от 10 държави, в които се организират национални финали. Победителите от всяка държава се срещат по време на международните финали, за да се състезават за титлата най-добър млад механик на 2024 г.

Широката гама от партньори вече включва Bosch, Continental, Elring, Febi, Filtron, Meyle, NRF, Schaeffler, Shell, Valeo, Varta и ZF Aftermarket. Delphi също се присъединява към тази изтъкната група.

- „Ние винаги избираме най-компетентните партньори, които носят качество, когато се присъединяват към състезанието Young Car Mechanic. Ние знаем какви ползи носи Delphi с влизането си в проекта. Вярвам, че благодарение на това от година на година ние можем да повишаваме качеството на състезанието и да предоставяме на участниците още повече възможности за развитие“, казва Армандс Умбрашко, ръководител и координатор на проекта Young Car Mechanic.

– „Ние сме особено фокусирани върху развитието и подкрепата на млади таланти сред автомонтьорите. Знаем, че инициативи като Young Car Mechanic са отлична възможност за насърчаване на техническото образование, вдъхновяване на страстта и подкрепа на бъдещите професионалисти. Подкрепяме Young Car Механик, искаме да участваме активно в оформянето на кариерата на младите хора, като им предоставяме ресурсите и възможностите да развиват своите умения и да придобиват практически опит. Това е възможност за нас да изградим мостове между теорията и практиката, както и да се включим в развитието на професионални компетенции, които са от решаващо значение в автомобилната индустрия," - казва 

Томаш Хърт, технически мениджър на Delphi.