Често задавани въпроси

Young Car Mechanic е международно състезание за ученици от професионалните технически гимназии. Основната му цел е да популяризира професията на автомобилния механик сред младите хора, да спомогне за обмяната на опит и преподавателски практики, да открие млади таланти сред механиците на превозни средства.

През май 2019 г. в Полша се проведоха третите международни финали с представители от 7 държави, в които Интер Карс работи. България участва за втори път с отбор от победителите в националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС". Ерен Осман от силистренската ПГМТ"Владимир Комаров" се наложи над останалите 20 участника от България, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Украйна и Полша и спечели първо място в ожесточената надпревара. Така той стана най-добрият млад механик в Централна и Източна Европа за 2019г.

През 2019г. Това бяха България, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Украйна и Полша. Следващите международни финали ще видят и отбори от Словакия, Хърватска и други балкански държави.

От самото си начало това състезание се провежда от Интер Карс - най-големият и най-надежден доставчик на резервни части за леки и товарни автомобили в Централна и Източна Европа. За нас е естествено да подкрепяме експертите в тази област.

Големите неща не се постигат самостоятелно. Ето защо имаме подкрепата на най-големите марки от бранша, които участват в създаването и организирането на това състезание. Сред нашите стабилни партньори са марки като ZF-TRW, BOSCH, Schaeffler, Elring. VARTA и Hella също подкрепиха международните финали през 2019 г.

Тази възможност идва веднъж годишно. А най-добрите отнасят у дома много ценни награди. Българските професионални училища имат дълготрайни традиции. Българските ръце са сръчни. Защо не се възползвате от това?

Със сигурност Вашето училище също има полза. Всеки състезател представя не само себе си, но и своите учители и училището, в което учи. На международните финали в Полша най-добрите от най-добрите вземат награди на стойност десетки хиляди евро. Тази сума се разпределя между ученика и учителя му в различно съотношение. Училището също получава награда под формата на избрано от него оборудване, с което да подобри средата за обучение.

На първо място, запознайте се с всички подробности за нашето състезание. Разгледайте внимателно целия ни уебсайт. Обърнете специално внимание на правилата. Говорете с учителя си и мотивирайте съучениците си.

Просто кликнете върху регистрация. Можете да получите достъп до регистрацията или от раздела с правила, или директно от горното меню на уебсайта. Ако вече знаете всичко, моля попълнете необходимата форма. Ние поемаме от там. Ще Ви уведомим какво да правите, за да не пропуснете нещо.

Въпреки факта, че нашето състезание е международно, нямате нужда от знания по английски. Английският език ще Ви бъде от полза в живота, но нашето състезание е свързано с Вашите технически и професионални умения. Ние гарантираме, че ще получите всичко на български език, както писмени материали, така и устни преводи.

ОРГАНИЗАТОРИ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

МЕЖДУНАРОДНИ ПАРТНЬОРИ

МЕСТНИ ПАРТНЬОРИ

Facebook