Ерен Осман сред отличниците на България

Победителят през 2019г. в организираното от Inter Cars S.A. международното състезание Young Car Mechanic, Ерен Осман бе награден в конкурса „Отличниците на България“.


Победителят през 2019г. в организираното от Inter Cars S.A. международното състезание Young Car Mechanic, Ерен Осман бе награден в конкурса „Отличниците на България“. Кампанията на вестник „24 часа“ за трета поредна година има за цел да открои младите умове, които ни карат да се гордеем с постиженията им в науката, модерните технологии и изкуствата на състезания по цeлия свят. 30 успели български ученици са новите „Отличници на България“. Те бяха наградени на церемония в навечерието на Деня на народните будители, а специален гост на събитието беше министърът на образованието Красимир Вълчев.

Ерен Осман е първият отличен механик като повечето от наградените ученици се занимават с дисциплините математика, физика и информатика. Освен персонална награда, Ерен спечели за своето училище автосервизно оборудване за 8750 евро, предоставено от организатора на международното състезание Inter Cars S.A. По този начин ПГМТ „Владимир Комаров” – Силистра се нарежда сред водещите професионални гимназии с модерно оборудване.