Приключи международният финал на състезанието 2021г.

На 21 и 22 август в Полша се проведе международният финал на състезанието Young car mechanic 2021


В периода 21-22.08.2021 г. в учебния център на Inter Cars във Варшава, Полша се проведе финалът на международното състезание Young Car Mechanic организирано от Inter Cars S.A. В състезанието взеха участие представители на 7 държави – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Украйна и Унгария. Най-добрите млади механици от националните състезания в отделните държави представиха страните си в оспорваната битка за първото място. Представителят на България беше победителят от националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ Тугай Фахредин от ПГМТ „Владимир Комаров“ – гр. Силистра под ръководството на учителя си инж. Георги Стоянов.

Задачите за финала бяха подготвени от световните производители на части и консумативи за автомобили – Bosch, Castrol, Continental, Elring, Febi, Mann+Hummel, Meyle, Schaeffler, Valeo и ZF Aftermarket.

При изпълнението на задачите седемте финалиста показаха придобитите от тях знания и умения в поддръжката и ремонта на автомобилната техника, за което обективно бяха оценявани от официални представители на фирмите, предоставили задачите.

Конкуренцията беше голяма, а силите изравнени, за което говорят и крайните резултати. Кратък филм за това как протече състезанието можете да видите ТУК

За поредна година български участник в състезанието показа, че в страната ни има добро ниво на подготовка както и качествени кадри и специалисти в областта на автомобилната индустрия. Надяваме се, че това ще мотивира все повече млади хора да се ориентират към тази перспективна професия .

След края на състезанието групата състезатели и техните учители участваха  в организирана от ZF Aftermarket двудневна екскурзия в Полша, включваща посещение на три от високотехнологичните производствени центрове на фирмата.